چگونه یک شارژر اصلی را از نمونه فیک آن تشخیص دهیم؟ چه شارژری بخریم تا باتری موبایلمان آسیب نبیند؟ آیا شارژرهای غیر اصل، به موبایل و یا تبلتمان آسیب میزنند؟ منظور از آمپر خروجی در یک شارژر چیست؟
سوالاتی از این قبیل برای تمام کسانی که مدتی از عمر گوشی موبایل آنها میگذرد، در مورد شارژر دستگاهشان پیش میآید. برای تشخیص یک شارژر اصلی گوشی، ابتدا باید شارژرها را بشناسیم. وظیفه شارژر، انتقال توان الکتریکی مناسب با باطری و برد تغذیه، به تلفن همراه شماست. در واقع برق شهری، به علت ولتاژ بالا، مناسب گوشی موبایل نبوده و باید به ولتاژهای پایین تر و در نتیجه آمپرهای پایینتر تبدیل شود. اما نکته اینجاست که فقط شارژر اصلی میتواند این ولتاژ و آمپر خروجی را دقیقا مطابق با نیاز برد تغذیه دستگاه فراهم نماید. ضمنا با گذشت زمان از کیفیت یک شارژر اصل تبلت و یا موبایل کاسته نمیشود. حداقل تا چند سال!
اساس کار تمام شارژرهای موبایل، تبلت، لپ تاپ، و هر وسیله الکترونیکی، یک چیز است و آن تبدیل ولتاژ برق 220 ولت شهری به ولتاژ و جریان مناسب با برد تغذیه دستگاه.
و اما بحث در مورد معیارهای یک شارژر اصلی موبایل و تبلت، ما این موارد را در 2 دسته بندی معیار صحیح و معیار اشتباه قرار میدهیم، که معیارهای صحیح شارژر اصلی گوشی، راجع به عملکرد و قطعات به کار رفته در داخل شارژر و کابل بحث میکند و معیارهای اشتباه در مورد موارد ظاهری! همانطور که در مقاله روش های تشخیص باتری اصلی و فیک، از افسانه تا واقعیت! اشاره کردیم، بررسی نشانه های ظاهری یک باتری موبایل برای تشخیص اصل بودن آن، به هیچ وجه کار درستی نیست؛ در مورد شارژر تبلت و گوشی نیز، این مورد صادق است.
معیار صحیح اول: سرعت شارژ!
سرعت شارژ یک شارژر اورجینال در مقایسه با نمونه های کپی و یا فیک، بسیار بالاتر است. مثلا اگر شارژر اصلی گوشی سامسونگ گلکسی J7 Pro، این دستگاه را در 1 ساعت و 20 دقیقه به طور کامل شارژ نماید، نمونه فیک، در بیش از 2 ساعت این کار را انجام میدهد. البته در نظر داشته باشید که باید به طور عملی این قضیه را آزمایش نماییم زیرا در برخی مدل های گوشی تولید شده در سال های 2016 به بعد، پیش بینی زمان شارژ کامل گوشی، روی صفحه نمایش گوشی نشان داده میشود. و مثلا مینویسد که گوشی در 1 ساعت به طور کامل شارژ میشود. اما برخی شارژرهای فیک وجود دارند که به طور غیر واقعی این اعداد را روی صفحه نمایش گوشی، ثبت میکنند! در حالیکه در مدت زمان بسیار بیشتری عمل شارژ را انجام میدهند.
معیار اشتباه اول: وجود لوگوی UL روی آداپتور شارژر!
کلمه UL چاپ شده روی شارژر، مخفف عبارت Underwriters Laboratories است که مربوط به شرکت بین المللی تایید ایمنی وسایل و ابزارهای الکتریکی و واقع در کشور آمریکاست. امروزه بیشتر شارژرهای موبایل، با تاییدیه UL تولید میشوند که نشان از ایمنی بالای آنها در برابر عواملی چون آتش گرفتن و داغ شدن بیش از حد است. اما وجود نشان UL روی شارژر موبایل و یا تبلت، یک معیار ظاهری برای اصل بودن شارژر است و نمیتوان با توجه به آن در مورد اصالت شارژر موبایل و تبلت قضاوت کرد. چرا که تولید کنندگان شارژر بسیار زیادی در کشورهای چین، ویتنام، هند و ... وجود دارند که به صورت غیر قانونی نشان UL را روی محصولات خود چاپ میکنند و میبینیم که پس از چند بار استفاده شارژر آتش میگیرد!
معیار اشتباه دوم: قرار داشتن پورت USB در سمت راست شارژر، نشان از اصل بودن آن دارد!
این مورد نیز یک معیار اشتباه برای قضاوت اصل بودن شارژر موبایل است. چرا که هر کدام از کارخانه های تولید کننده شارژر گوشی و تبلت، برای هر مدل از گوشی هایشان، یک نوع به خصوص شارژر و اکسسوری تولید میکنند. بنابراین یک شارژر می تواند اصل داخل کارتونی باشد اما پورت USB آن در سمت چپ باشد یا در سمت بالا یا هر سمتی! مثلا تصویر زیر مربوط به شارژر اصلی گوشی سامسونگ، برداشته شده از وب سایت Samsung است اما پورت USB آن در قسمت چپ شارژر واقع شده است.
معیار اشتباه سوم: ظاهر شدن جمله Fast Charging روی گوشی های فست سامسونگ به معنای اصل بودن شارژر است.
اگر به صورت خلاصه بخواهیم توضیح دهیم:
معیار اشتباه چهارم: سنگین بودن وزن شارژر به معنای اصل بودن آن است!
این معیار هم مانند معیار اشتباه سوم، یک معیار ظاهری برای تشخیص اصالت شارژر است. در واقع اگر به طور خلاصه بخواهیم توضیح دهیم، شارژری که از بازار قصد خرید ان را دارید، وزن خیلی سبکی داشته باشد، شارژری فیک و بی کیفیت است اما شارژری که سنگین تر باشد، احتمالا اصل است. زیرا نمونه هایی از شارژر سامسونگ وجود دارد که برای سنگین تر کردن بدنه آن، در داخلش قطعه ای سربی و یا آهنی قرار میدهند تا وزن و کیفیت متریال آن را، بالا جلوه دهند. در این حالت باید به معیار صحیح اول، یعنی سرعت شارژر رجوع کنیم!
معیار اشتباه پنجم: قضاوت اصل بودن شارژر با توجه به شکل ظاهری گوشه های بدنه شارژر و قسمت پلاستیکی دوشاخه آن!
باز هم اشاره به علایم ظاهری؟!
خیر این مورد نیز معیاری صحیح برای قضاوت در مورد اصل بودن شارژر نیست، زیرا همانطور که اشاره کردیم شارژر ها و اکسسوری های موبایل حتی آن هایی که دارای برندهایی چون سامسونگ، آیفون، هواوی، ال جی، سونی و ... هستند در شرکت های وابسته به این برندها و در واقع تحت لیسانس آنها تولید میگردند. در نتیجه ممکن است که از لحاظ ظاهری اختلافات کوچکی با نمونه داخل کارتون گوشی داشته باشند. اما میبینیم که سرعت شارژ و دوام بسیار بالایی دارند و مثلا کابل شارژ های آن ها، انتقال دیتا و شارژ بسیار پر سرعتی دارد. در واقع نکته مهم، قطعات الکتریکی به کار رفته در داخل آداپتور است که تعیین کننده کیفیت آن است نه نشانه های ظاهری.
ممکن است به این مقالات نیز علاقه مند باشید:
ترفندهای جلوگیری از زود خالی شدن شارژ باطری آیفون و آیپد
روش های تشخیص باتری اصلی و فیک، از افسانه تا واقعیت!
معیار صحیح دوم: شارژ های فیک، موجب داغ شدن بیش از حد گوشی، تبلت و بدنه خود میشوند!
از نشانه های یک شارژر اصلی تبلت و موبایل، این است که هنگام اتصال به گوشی و پریز برق شهری، دمای بدنه آنها به طور غیر عادی بالا نرود. البته مقداری اندک داغ بدنه آن ها، امری کاملا طبیعی است زیرا اشاره کردیم که کار یک آداپتور شارژر، تبدیل ولتاژ و جریان است که این عمل همواره مقداری تلفات توان دارد که این تلفات به صورت افزایش دما خودش را نشان میدهد.
معیار صحیح سوم: سینک نشدن شارژر با گوشی و عدم انتقال دیتا توسط کابل، نشانگر فیک بودن شارژر است.
از نشانه های یک کابل شارژ اصلی به خصوص کابل لایتنینگ آیفون، توانایی انتقال دیتا و اطلاعات، هنگام اتصال به کامپیوتر و لپ تاپ است. کابل های فیک و بی کیفیت فقط توانایی انتقال جریان الکتریسیته و شارژ را دارند زیرا IC مورد نیاز برای انتقال دیتا در این کابل ها به کار نرفته است. و یا فاقد رشته سیم مخصوص این کار هستند.
معیار اشتباه ششم: قیمت بالای شارژر به معنای اصل بودن آن است!
در مقاله روش های تشخیص باتری اصلی و فیک، از افسانه تا واقعیت! یکی از روش ها را به صورت زیر شرح دادیم که این اصل را میتوانیم به شارژرهای موبایل و تبلت نیز تعمیم دهیم:
تصور رایج در میان عموم مردم اینگونه است که باتری موبایل اصلی قیمتی بالاتر از نمونه های فیک دارد. بله قطعا درست است اما فروشگاه هایی هستند که اجناس بی اصالت خود را با قیمت های گزاف به فروش میرسانند. در این موارد میتوان اینگونه نتیجه گیری کرد که باطری موبایل ارزان قیمت به طوریکه از عرف بازار، بسیار ارزانتر باشد، فیک است اما نمونه های با قیمت بالاتر از میانگین بازار، احتمالا اصلی هستند. و راهکار این موارد گرفتن ضمانت نامه ای از فروشنده برای گارانتی محصولاتش است.
اگر قصد خرید یک شارژر اصل برای گوشی موبایل و یا تبلت خود را دارید، توصیه ما به شما این است که ضمن خرید محصولات دارای گارانتی تعویض، به صورت عملی نیز سرعت شارژر را روی دستگاه اسمارت فون خود آزمایش کنید. اگر سرعت آن همانند شارژر داخل کارتون گوشی بود، بنابراین دارید شارژری اصل و با کیفیت را میخرید. داشتن گارانتی تعویض نیز، این امکان را به شما میدهد که در صورت افت سرعت شارژر پس از چندین ماه استفاده، بتوانید مجدد آن را تعویض نمایید.
مازندران، بابلسر، بهنمیر، خیابان امام، نبش گلستان ۲۴، تولیدی ماتیکا کدپستی: ۴۷۴۴۱۱۹۹۸۶ - تلفن: ۰۱۱۴۴۴۱۲۱۶۹ - ۰۱۱۳۵۷۵۱۱۶۰ - ۰۹۳۰۴۱۳۰۲۳۱ / پاسخگویی روزهای غیر تعطیل از ساعت ۸ صبح تا ۲۱
تولیدی ماتیکا با برند ثبت شده ماتیکا و گواهی های ثبت شده طرح های صنعتی سازنده چندین نوع دستگاه جدید و تکنولوژیک است که علاوه بر ارائه خدمات رایگان به شهروندان دارای قابلیت های تبلیغاتی، اطلاع رسانی داشته و قابلیت نصب و قرار دادن در مکانهای شلوغ همانند رستوران ها، بانک ها، ایستگاهها، هتل ها، مراکز خرید، فروشگاهها، ترمینالها و ... را دارد این دستگاهها با افتخار ساخت داخلی برند ماتیکا و دارای مالکیت معنوی بوده و همه نمونه های آن دارای گارانتی و خدمات پشتیبانی میباشند
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.